Van kiem tot bekapping

Het leggen en repareren van een rieten dak of dakkapel

Wat heb je nodig om een rieten dak te leggen of te repareren? In de eerste plaats geduld en nijverheid. En riet natuurlijk. Bij Rietdekkersbedrijf Kees Daemen oogsten we elke jaar zelf ons zoetwaterriet. We slaan het op en laten het drogen. Na de droogperiode wordt het riet ontdaan van gras, takjes en bladeren. Vervolgens wordt het riet op grote gesorteerd en gebonden. Nu is het klaar voor gebruik.

Rietdekkersbedrijf Kees Daemen legt, restaureert en repareert

Het leggen van een rieten dak vereist goede voorbereiding en vakmanschap. Met Rietdekkersbedrijf Kees Daemen vertrouw je op decennia aan ervaring en de duurzaamheid van ons eigen dakriet. Wij bouwen geen tijdelijke oplossingen, maar dakconstructies die de jaren doorstaan.

Ook voor restauratie en reparatie van je bestaande rieten dak of dakkapel, of het plaatsen van een dakraam schakel je ons in. Bel ons op 06 - 109 52 163 of vul ons contactformulier in. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwbouw
Je wilt graag een rieten dak laten plaatsen. Bij ons heb je voor het leggen van een rieten kap twee mogelijke constructies om uit te kiezen:
 

  • Open kapconstructie: bij deze traditionele kapconstructie wordt het riet op ribben en rietlatten gebonden. Hier kan een isolerende dakbedekking van platen onder worden gelegd.
    Riet is een natuurproduct. Om een lange levensduur te garanderen, heeft riet voldoende ventilatie nodig. Een open kap constructie garandeert de meeste doorstroop van lucht. Daarom prefereren wij deze traditionele constructie.
     
  • Gesloten kapconstructie: voor het leggen van het riet worden de dakbalken met houten platen bedekt. Dat maakt deze moderne constructie ‘gesloten’. Voor het leggen van het riet worden er op daksporen platen of een planken dakbeschot bedekt en hier wordt het riet op geschroefd.  

Renovatie
Naast het leggen van nieuwe daken, helpen wij ook oude rieten daken opknappen en renoveren. We kunnen de bestaande kap afbreken, oude sparren en panlatten vervangen en eventueel een spreilaag aanbrengen. Een spreilaag is een dunne laag riet die als eerste gelegd wordt. Dit garandeert een mooie afwerking aan de binnenkant van het huis.

 

Reparatie en onderhoud
Ligt je rieten dak er kaal bij? Of heeft het weerschade opgelopen? Wij kunnen de gehele of gedeeltelijke dakconstructie vernieuwen. Het afkrabben, bijstoppen, opkloppen en rechten van je rieten dak of dakconstructie is dankzij ons vakmanschap zo gepiept.

Ervaar de voordelen van een rieten dak of dakkapel van Rietdekkersbedrijf Kees Daemen;

Dromen over een rieten dakkapel of uitbouw?

Er is geen mooiere manier om je huis, tuinhuis of villa te verfraaien dan met een rieten dak of dakkapel. Rietdekkersbedrijf Kees Daemen is ervaren dakkapel- en dakraaminstallateur. Je schakelt ons ook in voor het aanpassen of vernieuwen van dakconstructies.

Over wat voor rieten dak droom jij?

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Misschien ben je al de trotse inwoner van een woning met rieten dak. Of juist op zoek naar ideeën voor een rieten daktoepassing voor uw huis of villa. Een rieten dak is klassiek en biedt veel woonvoordelen.

Een rieten dak

  • gaat tot wel 40 jaar mee;
  • houdt koel in de zomer, houdt warm in de winter;
  • moet met droog weer worden gelegd;
  • moet iedere 8 tot 10 jaar worden opgeschoond. (Verschilt per dak)


Interesse?

Hoe lang gaat een rieten dak mee? Decennia, dankzij de ambachtelijke kwaliteit van Rietdekkersbedrijf Kees Daemen;